dimarts, 16 d’octubre del 2012

El ciberassetjament

Bon dia,


Avui hem destinat aquesta entrada per parlar sobre el ciberassetjament.

Primer de tot, hem  d'entendre tant adults com joves que el món esta canviant dia a dia i que els nostres fills i filles han nascut amb les noves tecnologies. Per tant, és important, que des de un principi se'ls expliqui la bona utilització d'Internet, dels mòbils i de totes aquelles eines tecnològiques que tinguin a l'abast.

El ciberassetjament, per desgràcia, cada dia és més freqüent en adolescents d'entre 12 i 18 anys, i és que en aquesta edat és quan són més vulnerables a patir algun tipus d’assetjament a través d'Internet.
És important que els pares sàpiguen que fan els seus fills quan estan a l'ordinador i tindre algun control sobre aquestes noves tecnologies en vers els seus fills. 
El ciberassetjament és un fet que crea preocupació i desesperació quan un nen/ena el pateix, i és que molts cops els fa vergonya explicar la situació als seus pares, o fins i tot als seus professors.
És per això, que nosaltres, tant pares com professors, hem d'explicar-li’ls que si mai es troben en una situació que no saben com afrontar, expliquin en primera instància a algun adult que el pugui ajudar, que no tingui vergonya ni por, perquè som nosaltres qui els ajudarem en tot moment. 
És de gran referència comentar que un 11,6% dels adolescents d'entre 12 i 18 anys han patit maltractament psicològic a través d'Internet i un 8,1% l'ha sofert a través del mòbil. Les dates són realment alarmants!
Seguidament us deixem un PowerPoint que va destinat a nens d'entre 11 i 13 anys que tracta sobre el ciberassetjament, per tal que pugueu informar als vostres fills o alumnes sobre aquest tema tant actual. 
En el principi d'aquest PowerPoint expliquem d'una manera pràctica (amb activitats) el que és el ciberassetjament, i seguidament expliquem la part més teòrica intentant posar un vocabulari adient als usuaris que anirà aquesta informació, per tal que ho entenguin el millor possible i que sàpiguen que fer si pateixen mai ciberassetjament. 

Esperem que us sigui d'utilitat.


 <

En cas que no s'escoltin les veus, us deixem els sons aquí;



  Veu 1 i 2 by Educadorsurv

3 comentaris:

  1. en realidad no nos damos cuenta de la importancia que tenemos que tener para nuestros hijos.

    ResponElimina
  2. Creiem que nosaltres els pares em de ser concient del gran pes de responsabilitat que tenim vers els nostres fills, i que em d'anar amb molt en compte amb les xarxes socials, ja que cada cop són més freqüents, junatment amb la seva accesibilitat.

    Mol bons els exemples... mostren clarament la realitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! Doncs tens tota la raó, nosaltres, els pares sóm qui hem de tenir en compte amb els nostres fills!

      Elimina