dimarts, 2 d’octubre del 2012

El fracàs escolar a Espanya

Benvinguts lectors i lectores,

Avui us informarem sobre el fracàs escolar a  Espanya. Més que parlar sobre xifres, parlarem perquè ve donat.

El fracàs escolar ve donat desde ben petits ja que és en la educació primària quan els educadors s'han de donar compte de que aquest nen o nena té un problema en el seu aprenentatge.

En aquesta etapa, els educadors ens hem d'adonar que a un nen/a li costa les matemàtiques i és aquí quan el paper de l'educador és imprescindible perquè hem de trobar una solució.

Una de les solucions que s'hauria de dur a terme seria desdoblar la classe en dos grups quan hi ha varis infants que tenen dificultats en una assignatura.

És de vital importància que no es faci diferència entre una classe i una altra. No vol dir que anar a la classe A és per els nens/es més intel·ligents i que la classe B és per els nens/es amb més dificultats, simplement que necessiten una mica més d'ajuda que els altres.

Així doncs, el fracàs escolar no es soluciona als 14 anys, sinó als 6 o 7 anys.






4 comentaris:

  1. Nosaltres pensem que l'escola, hauria de ser escola lliure i amb diversitat. Tots sabem que cada alumne és diferent i que hi ha un grau d'alumnes que tenen dificultats en l'aprenentage, això no vol dir que se'ls hagi d'exolure d'una classe i posar-lo en una altre on només hi hagin nens amb dificultats. Pensem que la divisió en classes no es adequada, i tenim la mateix opinió que vosaltres. També creiem que a vegades es necessari realitzar plans específics en l'educació d'un nen o nena amb característiques especials per a que pugui aprendre, tot i que això es dona en alguns casos. Ens sembla molt interessant la vostra entrada i el blog en si!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per donar la vostra opinió, i esperem poder veure-us pel nostre blog.

      Elimina
  2. Estem totalment d'acord amb tot el que dieu. Cada nen és un món, amb un nivell d'aprenentatge diferent als altres, no els hem d'etiquetar a tots per igual

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un altre cop gràcies per les vostres visites, us agraïm que us passeu per aquí i poseu el vostre gra de sorra, així crearem un gran blog.

      Elimina